0 ×
Вашата количка е празна.

DIY: Натурални свещи от пчелен восък

21 ноември 2021, от admin

За разлика от парафиновите свещи, които отделят доказани канцерогени като бензол и толуен във въздуха, свещите от пчелен восък горят чисто и неутрализират замърсителите. Те са екологични, икономични (горят по-бавно от парафиновите свещи и съответно издържат по-дълго), красиви и не на последно място – създават уникална топлина и уют във всеки дом. Приготвят се сравнително лесно и са идеалният подарък за предстоящите празници.

Необходими продукти:
170 г пчелен восък (на блокче или на пелети)
30 г студено пресовано кокосово масло
1 ½ ч. л. етерично масло по избор (канела, лимон, портокал или комбинация от тях)
2 памучни фитила за свещи с метална пластинка
2 красиви стъклени бурканчета с вместимост 120 мл

Начин на приготвяне:
Центрирайте фитилите за свещи в бурканчетата с помощта на двойнозалепващи стикери (или двойнозалепващо тиксо), след което ги фиксирайте с помощта на фиксатор за фитили (можете да използвате и обикновени бамбукови шишчета, около които да завиете края на фитилите). Разтопете пчелния восък на водна баня, като имате предвид, че температурата му на топене е малко над 60°C. Разбърквайте често с подходяща дървена или силиконова шпатула. Когато восъкът се стопи, добавете към него кокосовото масло и отново разбъркайте до пълното му разтваряне. Оставете сместа леко да се охлади и добавете етеричното масло при постоянно бъркане от около 2 минути. Излейте я внимателно в бурканчетата, като се стараете да не разместите фитилите. След втвърдяването на свещите, което отнема около час, подрежете фитилите, така че да надстърчат с около 6 мм. Честито – вече си имате натурални и природосъобразни свещи с деликатен аромат и златист пламък, с които да релаксирате в студените зимни вечери!

PS: Пълното втвърдяване на свещите отнема три дни, затова колкото и да е изкушаващо, не бързайте да ги тествате веднага.

Източник: www.lifenreflection.com
Снимка: www.lifenreflection.com

Оставете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *