0 ×
Вашата количка е празна.

4 правила, към които да се придържате по празниците

25 декември 2022, от admin

Тъй като празничният сезон е в разгара си, съществува голяма вероятност безсънните нощи, богатите трапези и напрежението от многобройните пътувания и срещи с близки хора да окажат негативно влияние върху обичайното ви състояние. За щастие има няколко неща, които можете да направите, за да се преборите с ефектите от този допълнителен стрес и да се насладите на това време от годината.

Дайте приоритет на съня

Има милион неща за вършене всеки ден и пълноценната почивка е едно от тях – 7-8 часа сън вечер не са лукс, а необходимост за организма, за да продължи да функционира правилно.

Опростете храненията си

Изберете богата на хранителни вещества салата вместо някакво сложно ястие. Не е нужно да преминавате през тристепенно меню с по 15 съставки – намирането на баланса в храненето е начин да уважавате тялото си.

Практикувайте периодично гладуване

Периодичното гладуване (или интуитивното гладуване) е изключително полезно за здравето. Подобно на качествения сън, то позволява на храносмилателната ви система да си почине за известно време, а на тялото ви – да отдели енергия за излекуване. Другото предимство на периодичното гладуване е, че ви позволява да имате две по-големи вместо три по-малки хранения за деня, което освобождава време за вършенето на нещо друго. Най-важното, което трябва да запомните, е да приемате достатъчно калории – периодичното гладуване е свързано с ограничение на часовия диапазон за хранене, а не непременно с броя калории.

Управлявайте стреса

Можете да изядете всичкия кейл или костен бульон на света, но ако всеки ден сте изложени на стрес, тялото ви ще го усети. Опитайте се да си водите дневник, да медитирате, да се разхождате навън и наистина да присъствате „тук и сега”, когато сте с любимите си хора. Управлението на стреса е жизненоважно и може значително да подобри здравето ви, особено през този сезон.

Весела Коледа! И щастливо посрещане на новата 2023 година!

Екипът на Фитоакцент
Снимка: www.pexels.com

Оставете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *