0 ×
Вашата количка е празна.

Шоколадови трюфели с джинджифил, канела и куркума

14 март 2021, от admin

Въпреки че повечето хора използват сладките картофи (бататите) за приготвянето на апетитни солени ястия (като например сладки картофи с хрупкав бекон), естествената сладост на този кореноплоден зеленчук е подходяща за направата на различни здравословни десерти. За целта картофите трябва да се запекат, вместо да се сварят, за да освободят максимално съдържащите се в тях захари. След това се пюрират с помощта на пасатор и могат да се превърнат във вкусни и полезни трюфели с богата шоколадова глазура.

Необходими продукти:

За трюфелите:
2 малки сладки картофа (или около 1 ч. ч. в пюриран вид)
2 с. л. студено пресовано кокосово масло
1 с. л. кленов сироп
½ ч. л. куркума на прах
¼ ч. л. канела на прах
⅛ ч. л. джинджифил на прах
щипка кардамон на прах

За шоколадовата глазура:
⅓ ч. ч. студено пресовано кокосово масло
⅓ ч. ч. какао на прах
2 с. л. кленов сироп

Начин на приготвяне:
Обелете и изпечете сладките картофи в предварително загрята на 190°C фурна (отнема около 30 минути), след което ги пюрирайте с помощта на пасатор. Добавете разтопеното кокосово масло, кленовия сироп и подправките и разбъркайте добре. Оставете сместа да стегне в хладилник за около 30 минути. Извадете охладената смес и оформете 14 трюфела върху хартия за печене, след което ги прехвърлете във фризера за около 20 минути. Междувременно пригответе глазурата, като разтопите кокосовото масло и прибавите към него какаото и кленовия сироп. Потопете всеки от напълно охладените трюфели в глазурата и отново ги сложете в хладилника, за да стегнат. Консумирайте с удоволствие!

Рецептата е вдъхновена от: www.hormonesbalance.com
Снимка: www.hormonesbalance.com

Оставете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *