Ако сте сред ценителите на шоколадовите изкушения, днешната рецепта определено ще ви хареса. Бързи и лесни за приготвяне, тези вкусни шоколадови трюфели по нищо не отстъпват на предлаганите в търговската мрежа.
Необходими продукти:
За трюфелите:
1 ч. ч. бадемово брашно
½ ч. ч. какао на прах
½ ч. ч. овесено брашно
60 мл растителна напитка по избор
50 мл студено пресовано кокосово масло
4 с. л. кленов сироп
1 с. л. ванилов екстракт
За шоколадовата глазура:
100 г черен шоколад (или неподсладена какаова паста)
2 с. л. студено пресовано кокосово масло
хималайска сол за поръсване (по желание)
Начин на приготвяне:
В средно голяма купа смесете всички съставки (без тези за глазурата). От полученото тесто оформете бонбони и ги сложете да стегнат в хладилник за около 1-2 часа. Междувременно разтопете шоколада/какаовата паста и кокосовото масло на водна баня и оваляйте всяка от бонбоните в сместа. Поръсете ги със солта и отново ги върнете в хладилника да стегнат. Насладете им се с чаша ароматно кафе!
Рецептата е вдъхновена от: www.degab.com
Снимка: www.degab.com