0 ×
Вашата количка е празна.

Традиционна испанска сангрия

29 декември 2019, от admin

Последната ни публикация за тази година е една чудесна рецепта за сангрия*, с която да изпратите старата и да посрещнете новата година.

Необходими продукти:
750 мл сухо червено вино (Темпранийо/Tempranillo или Гарнача/Garnacha)
¾ чаша прясно изцеден портокалов сок
¼ чаша бренди
½ средно голяма ябълка (с добре измита кора и наразяна на ситно)
½ средно голям портокал (с добре измита кора и нарязан на кръгчета)
½ средно голям лимон (с добре измита кора и нарязан на кръгчета)
1 пръчка цейлонска канела
1 чаша натрошен лед

Начин на приготвяне:  
Сложете нарязаните плодове в подходяща кана, добавете портокаловия сок и брендито и разбъркайте за 30 секунди. Прибавете виното и леда и разбъркайте отново. Сервирайте така или с още лед и консумирайте в рамките на 48 часа. Наздраве!

*Сангрия е алкохолна напитка, която произхожда от Испания и традиционно се приготвя от червено вино, портокалов сок и/или бренди и нарязани плодове (най-вече ябълки и цитруси). Обикновено се сервира през лятото, но е прекрасно допълнение и към Коледно-Новогодишната трапеза.

Рецептата е вдъхновена от: www.minimalistbaker.com  
Снимка: www.minimalistbaker.com  

Оставете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *