0 ×
Вашата количка е празна.

Сурови шоколадови брауни хапки

16 февруари 2020, от admin

Св. Валентин отмина, но любовта остава – особено тази към шоколада. Днешната рецепта е безглутенова, веган, нисковъглехидратна, сурова (т. е. без печене) и, разбира се, шоколадова, което я прави особено подходяща за повечето хранителни режими. Непременно я опитайте – няма да съжалявате!

Необходими продукти (за 12 бр.):
1 ч. ч. орехи
½ ч. ч. бадемов тахан
¼ ч. ч. какао на прах
¼ ч. ч. натрошен на ситно черен шоколад (с поне 70% съдържание на какао)
2 с. л. кленов сироп или сироп от агаве (а ако не сте стриктен веган – пчелен мед)
2 с. л. кокосово брашно
½ ч. л. ванилов екстракт
щипка морска или хималайска сол

Начин на приготвяне:
Смелете орехите в блендер или кухненски робот, като ги овкусите със солта. Добавете тахана, какаото и брашното от кокос и разбъркайте отново. Разтопете шоколада на водна баня и към него прибавете подсладителя и ваниловия екстракт. Смесете разтопения шоколад с ядковата смес и разбъркайте до пълно хомогенизиране на съставките. Върху хартия за печене оформете топки с големината на орех и ги сложете във фризера за 10-20 минути, докато се втвърдят. Съхранявайте брауни хапките в подходящ затворен съд в хладилник.

В случай че комбинирате различни ядки и тахани, ще получавате различни вкусове и аромати.

Рецептата е вдъхновена от: www.drjockers.com
Снимка: www.drjockers.com

Оставете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *