0 ×
Вашата количка е празна.

5-хидрокситриптофан (5-HTP) – 60 каплети

21.80лв.

Код: 5-хидрокситриптофан (5-HTP) - 60 каплети Категории: , , Марка: Наличност: Изчерпан

НАЛИЧНОСТ: В НАЛИЧНОСТ

Описание

5-хидрокситриптофан (5-НТР) е естествено вещество, образуващо се в организма от незаменимата аминокиселина триптофан, която се внася в тялото чрез храната. В мозъка 5-хидрокситриптофан се превръща в серотонин. Серотонинът, известен още като 5-хидрокситриптамин или хормон на щастието, предава нервните импулси между мозъчните клетки. Основно се съдържа в мозъка, където се и синтезира, както и в червените кръвни телца. Нивата на серотонин в организма са от ключово значение за апетита, настроението, сексуалността и т. н. Ниските нива на серотонин неминуемо водят до безсъние, главоболие, ниско самочувствие, тежки депресивни епизоди, състояния на паника и тревожност и т. н.

5-хидрокситриптофан на канадската компания Natural Factors е натурален продукт, който не предизвиква зависимост. Приемът му води до повишаване нивата на серотонин. Активната съставка в 5-хидрокситриптофан е извлечена от семената на африканското растение Griffonia simplicifolia, като чистотата на състава във всяка каплета е гарантирана. Благодарение на специалното ентерично покритие, каплетите не дразнят стомаха.

Забележка: Само за възрастни! Не използвайте, ако страдате от склеродермия. Прилагайте с повишено внимание, ако ви предстои работа с машини, шофиране на моторни превозни средства или извършване на дейност, изискваща висока концентрация

Начин на употреба:

За добро настроение: Приемайте по една каплета 2-3 пъти дневно по време на хранене. Използвайте минимум една седмица за видим положителен ефект.

За добър сън: Приемайте по 1-2 каплети по време на хранене, 30-45 минути преди лягане.

За облекчаване симптомите на фибромиалгия: Приемайте по една каплета 3-4 пъти дневно по време на хранене. Използвайте минимум две седмици за видим положителен ефект.

За минимизиране на риска от стомашно-чревни проблеми: Започнете със стартова доза от 50-100 мг 2-3 пъти дневно и постепенно увеличавайте дозата за период от две седмици. За употреба над една година се консултирайте с вашия лекар или фармацевт.

Състав: L-5 хидрокситриптофан екстракт на прах, дикалциев фосфат дихидрат, микрокристална целулоза, пречистена вода, външно филмиращо покритие (пречистена вода, етилцелулоза, средноверижни триглицериди, олеинова киселина, въглехидратна смола (целулоза), глицерин, натриев алгинат, стеаринова киселина), растителен магнезиев стеарат

Каплети x 60, 100 мг

Допълнителна информация

Тегло 80 g