0 ×
Вашата количка е празна.

Свински колаген – хидролизиран

25.00лв.

Код: Свински колаген - хидролизиран Категории: , , , Марка: Наличност: В наличност

НАЛИЧНОСТ: В НАЛИЧНОСТ

Описание

Колагенът е главният протеин в съединителната тъкан на човека, съставлявайки близо 1/4 от всички белтъци в организма. Основен компонент е на зъбите, кожата (74%), костите (23%), ставните връзки, сухожилията, хрущялите (50%). Колагенът укрепва кръвоносните съдове. Съдържа се в кристална форма в лещата и роговицата (64%) на окото.

Хидролизираният колаген се получава при процес на ензимна хидролиза на колагенова тъкан, при който белтъкът се раздробява на малки биоактивни пептиди с ниско молекулярно тегло. Те са лесно смилаеми и напълно усвоими аминокиселини. Предоставят на човешкото тяло възможността да функционира правилно. С напредване на възрастта и при чести физически натоварвания организмът изпитва недостиг на колаген. Влошават се редица жизнени показатели и се появяват сериозни дегенеративни промени.

Допълнителният прием на хидролизиран колаген:
– заздравява костите, ставите и хрущялите;
– повлиява благоприятно състоянието на кожата, косата и ноктите;
– подобрява имунитета и мастния метаболизъм;
– подобрява паметта и съня;
– помага за бързото възстановяване на мускулната тъкан и увеличава физическата издръжливост;
– помага за преодоляването на възрастовите промени.

Начин на употреба: Разбъркайте 1 с. л. от колагена в чаша кисело мляко и консумирайте 30 минути преди сутрешната закуска. Редувайте тримесечен прием с двуседмична почивка.

Не се препоръчва за деца, бременни и кърмещи, както и за хора с доказани алергии към белтъчни храни, бъбречни и чернодробни проблеми.

Състав: свински колаген (хидролизиран пептид > 90%)

150 г

Допълнителна информация

Тегло 180 g