Описание
Сусамът е основен продукт при производството на хумус, халва и тахан – продукти, особено популярни в Средния изток и Средиземноморието. Богат е на витамини от група B, витамин E, диетични фибри, желязо, калций, магнезий, манган, мед и фосфор. Освен това съдържа и две уникални съставки – сезамин и сезамолин, които принадлежат към т. нар. „лигнани“, понижаващи холестерола и предотвратяващи високото кръвно налягане. Подходящ е за хора с динамично ежедневие, подложени на силен стрес (ученици, студенти, спортисти), както и за такива, страдащи от сърдечно-съдови проблеми, остеопороза и анемия.
Начин на употреба: Използвайте за поръсване на печива или като добавка към кисело мляко, мюсли или сурови десерти.
Състав: небелен, суров сусам
200 г