0 ×
Вашата количка е празна.

Натурална зелена родопска глина (хума)

5.00лв.

Код: Натурална зелена родопска глина (хума) Категории: , , Марка: Наличност: В наличност

НАЛИЧНОСТ: В НАЛИЧНОСТ

Описание

Зелената родопска глина (хума) е безценен природен дар с най-широк спектър на действие. Използва се както външно, така и вътрешно.

Налагането с хума дава изключително бърз и ефективен резултат при кожни проблеми като екзема, косопад, оплешивяване, както и при артрит.

Вътрешният прием на хума е ефикасен при атеросклероза, глаукома, диабет, заболявания на бъбреците, кръвта и храносмилателния тракт (жлъчка, стомах, черен дроб), подагра и т. н.

Хумата помага и за извличането на токсините от организма.

Начин на употреба:

Външно приложение: Поставете хумата в чист неметален съд – емайлиран, порцеланов или стъклен (хумата не трябва да се допира до метал!). Залейте с прясна вода, докато я покрие, и оставете да престои, за да поеме влага до момента, в който омекне. Отлейте водата в друг съд, след което с дървена лъжица или с ръце размачкайте бучките до получаването на гъста еднородна маса с плътността на мастикс (вид натурална дъвка). Поставете сместа върху ленен или памучен плат (може и върху тензух) – слоят трябва да бъде 1-2 см, а широчината да е по-голяма от засегнатото място. Сложете компреса на болното място, като го закрепите с бинт или памучна кърпа. Лекуваният трябва да легне в легло и да се завие с одеяло за 2 до 3 часа. След като компресът се свали, мястото се изплаква обилно с вода. Ако първият компрес не е достатъчен, налагане с хума може да се прави всеки ден до пълно излекуване.

Вътрешно приложение: Според нуждите на организма, приемайте по 1 ч. л. хума на 200 мл вода със стайна температура (хумата не се подгрява!).

Състав: 100% зелена родопска глина (хума)

80 г

Допълнителна информация

Тегло 100 g