0 ×
Вашата количка е празна.

Масло от черен кимион – 60 капсули

15.90лв.

Код: Масло от черен кимион - 60 капсули Категории: , , , , , , , , Марка: Наличност: В наличност

НАЛИЧНОСТ: В НАЛИЧНОСТ

Описание

Черният кимион е растение, идващо от Азия. Използвано е още от древните египтяни. Според писания и легенди от тогава, маслото от черен кимион може да излекува всичко, с изключение на смъртта. Известно е още като „черното злато на фараоните“.

Какви са полезните свойства на маслото от черен кимион?
Редица научни изследвания потвърждават това, което източната медицина и южноафриканските култури знаят от векове. Маслото от черен кимион има следните невероятни свойства: антибактериални, антивурисни, антидиабетични, антиоксидантни, болкоуспокояващи, противовъзпалителни, противогъбични, противоязвени, спазмолитични, хипотонични и много други.

Същестуват научни доказателства, че маслото от черен кимион облекчава симптомите на остра ангина. Също така е много ценен помощник за хора, които работят с химически вещества (предотвратява здравословни проблеми при такива хора).

Маслото от черен кимион помага при състояния като алергични ринити, астма, дибет от втори тип, както и на хора, развили зависимост към опиати.

Наличието на фитостероли допълнително засилва възможностите за понижаване на кръвната захар и холестерола. Съдържа също аргинин, полезен при възпаления, изгаряния и травми – стимулира освобождаването на хормона на растежа и синтеза на колаген.

Уникалният за растението тимоквинон показва изключителни аналгетични и противовъзпалителни свойства. Маслото от черен кимион помага при имунен дефицит и оксидативен стрес. Като въздейства на тимуса, активира и регулира синтеза на необходимите хормони, стимулира производството на костен мозък, унищожава бактерии, вируси и гъбички.

Маслото от черен кимион е доказан:
– аналгетик – облекчава болката (главоболие, колики, менструални болки, мигрена);
– антиалерген и антихистамин – помага при различни видoве алергии, астма, синузит, ринит;
– антиоксидант – забавя и предпазва от разрушителната оксидация на клетките, неутрализира свободните радикали;
– антипиретик – ефикасно температуропонижаващо средство;
– антиспазматик – облекчава мускулни спазми и схващания;
– антихелминт – унищожава и изхвърля паразити и червеи;
– диуретик – стимулира освобождаването на излишната вода;
– имуностимулатор – балансира и заздравява имунната система.

Начин на употреба: Приемайте по две капсули дневно по време на хранене.

Внимание: Не употребявайте по време на бременност! Не употребявайте в случай на присадени органи или поставени чужди тела (например байпас), поради опасност от отхвърляне!

Състав: студено пресовано масло от черен кимион, глицерин, желатин

Капсули x 60, 500 мг

Допълнителна информация

Тегло 100 g