0 ×
Вашата количка е празна.

Магнезиев скраб гел за дълбоко почистване

11.90лв.

Код: Магнезиев скраб гел за дълбоко почистване Категории: , Марка: Наличност: В наличност

НАЛИЧНОСТ: В НАЛИЧНОСТ

Описание

Магнезият се среща в различни съединения в природата. Минералът е от особено значение за организма, тъй като участва в над 300 ензимни процеса.

Магнезиевият скраб гел е най-добрият съюзник в ежедневната борба със замърсената и проблемна кожа. Той почиства запушените пори и премахва мъртвите клетки, които потискат естествения процес на клетъчно обновяване. В резултат на използването му кожата става по-еластична и стегната, а организмът си набавя необходимата доза магнезий.

Приложим е и при антицелулитен масаж, решавайки проблема с „портокаловата кожа“. Магнезият стимулира метаболизма на клетките и разгражда мастните депа, като ги превръща в енергия. Кръвоносните съдове се разширяват и се подобрява кръвообращението. Засилва се отделянето на токсични вещества от организма и се увеличават неговите защитни  функции.

Zechstein Inside® е най-чистият натурален магнезиев хлорид в света.

Тъй като магнезиевият хлорид е естествена част от морската вода и лесно може да бъде извлечен от нея (популярен източник е Мъртво море), той може да бъде евтин, но винаги трябва да се проверява нивото на замърсяване. Мъртво море, или което и да е друго, вече не е чисто. Тежките метали (например живак), пластмасите, отпадъчните води и киселинните дъждове са само няколко примера за сериозни замърсители. Въпреки че тези продукти са били подложени на пречистване и филтриране, преди да стигнат до вас, те просто не могат да постигнат оригиналната чистота и енергийната стойност, която притежава магнезиевият хлорид Zechstein. Магнезиевата сол Zechstein, която е престояла 250 милиона години на дълбочина 1500 м под земната кора, не съдържа тежки метали и не е засегната от атмосферно или човешко замърсяване. Това наистина е най-висококачественият магнезиев хлорид, който съществува на нашата планета днес.

Начин на употреба:

За лице: Нанесете с леки кръгови движения върху предварително навлажнената кожа на лицето и шията. Избягвайте деликатната зона около очите. Ще усетите лек затоплящ ефект, който се дължи главно на проникването на магнезия през кожата. Оставете да подейства няколко минути, след което отмийте с топла вода.

За тяло: Преди баня нанесете гела върху цялото тяло, като наблегнете върху участъците с грапава кожа (например коленете и лактите). Масажирайте с нежни кръгови движения, които да спомогнат за премахването на мъртвите клетки. Изплакнете с топла вода.

Състав: магнезиев хлорид (38.5%), пречистена вода

100 мл

Допълнителна информация

Тегло 150 g