0 ×
Вашата количка е празна.

Магнезиево олио – 200 мл

9.80лв.

Код: Магнезиево олио - 200 мл Категории: , Марка: Наличност: В наличност

НАЛИЧНОСТ: В НАЛИЧНОСТ

Описание

Магнезият се среща в различни съединения в природата. Минералът е от особено значение за организма, тъй като участва в над 300 ензимни процеса.

Магнезият може да се абсорбира направо през кожата. Трансдермалната терапия с магнезий е евтина и безопасна техника, която всеки може да прилага сам в домашни условия.

Магнезиевото олио е приготвено от магнезиев хлорид, получен от естествени източници, като едновременно овлажнява и подхранва кожата. Трансдермалното приложение осигурява на организма точното количество магнезий, който прониква в клетките, давайки невероятни резултати в клетъчната биохимия. Това включва:
– засилване на имунната система и общото енергийно производство;
– подобряване целостта на кожата (успешно справяне с екземи и псориазис);
– предпазване от диабет и диабетна невропатия;
– справяне с болката и спортните травми;
– справяне с наднорменото тегло и целулита;
– успокояващо действие на нервната система, което се изразява в нормализиране на кръвното налягане, подобряване на съня и много други.

Трансдермалното приложение доставя високи концентрации магнезий направо през кожата до клетъчно ниво, като се избягват бъбречните и чревните противопоказания, които понякога се появяват вследствие на перорална употреба.

Магнезият е изключително важен за здравето на сърдечния мускул. Разширява артериите на сърцето и регулира нивата на холестерола. При недостиг на магнезий калцият може да се натрупа в меките тъкани и да причини артрит или изобщо да не се усвои и да се изхвърли от организма.

Магнезиевият дефицит е сред причинителите на зъбен кариес и остеопороза. Магнезият е незаменим за правилното усвояване на калция. Редица изследвания показват, че магнезият подобрява минералната плътност на костите. Без адекватно количество магнезий, калцият не може да проникне в костите.

Използването на магнезиево олио е препоръчително за всички масажисти, тъй като е добре масажът да се съчетава с магнезиева терапия, особено при лечебния масаж. Ефектът, който магнезиевата терапия оказва върху крайниците при спортни травми, е толкова бърз, че с право е наречен „вълшебен“.

Zechstein Inside® е най-чистият натурален магнезиев хлорид в света.

Тъй като магнезиевият хлорид е естествена част от морската вода и лесно може да бъде извлечен от нея (популярен източник е Мъртво море), той може да бъде евтин, но винаги трябва да се проверява нивото на замърсяване. Мъртво море, или което и да е друго, вече не е чисто. Тежките метали (например живак), пластмасите, отпадъчните води и киселинните дъждове са само няколко примера за сериозни замърсители. Въпреки че тези продукти са били подложени на пречистване и филтриране, преди да стигнат до вас, те просто не могат да постигнат оригиналната чистота и енергийната стойност, която притежава магнезиевият хлорид Zechstein. Магнезиевата сол Zechstein, която е престояла 250 милиона години на дълбочина 1500 м под земната кора, не съдържа тежки метали и не е засегната от атмосферно или човешко замърсяване. Това наистина е най-висококачественият магнезиев хлорид, който съществува на нашата планета днес.

Начин на употреба: Нанесете върху кожата и масажирайте до пълно попиване. При необходимост разредете или отмийте с вода. За чувствителна кожа направете тест за поносимост.

Състав: магнезиев хлорид (31.7%), пречистена вода

200 мл

Допълнителна информация

Тегло 250 g