0 ×
Вашата количка е празна.

Къна на прах

7.80лв.

Код: Къна на прах Категории: , , Марка: Наличност: В наличност

НАЛИЧНОСТ: В НАЛИЧНОСТ

Описание

Естествената къна е прах от растението Lawsonia Inermis. Тя оцветява косата в червеникави тонове (точният цвят се определя от естествения цвят и индивидуалност на косата, наличието на бели коси, избраната рецепта). В съчетание с други индийски билки (амла, индиго, касия), е основа за получаването на кестеняви и черни тонове или просто лек оттенък и цялостно затопляне на цвета. Освен че придава цвят, има заздравяващо и подхранващо действие – при употреба косата ще остане бляскава, жива, обемна. Действа отлично и срещу пърхот и други кожни проблеми.

Начин на употреба: Смесете къна с течност по избор (лимонов сок, топла вода, чай от лайка, червено вино) до консистенцията на каша, покрийте и оставете да престои от 2 до 12 часа, докато отдели цвят. Лесно ще познаете кога е готова – повърхността ще потъмнее, а намажете ли вътрешната част на китката, след половин минута кожата ще се оцвети в оранжев цвят. Разделете косата на кичури и намажете обилно със сместа, покрийте с найлонова шапка и хавлиена кърпа и оставете да действа от 2 до 8 часа. Измийте обилно с вода, като нанесете повече балсам за по-лесно отмиване.

За по-бързо отделяне на цвят, както и за по-студени тонове и по-малко червеникави оттенъци, добавете и 2-3 с. л. амла в сместа с къна.

За къса коса използвайте 50-100 г, за коса до раменете – 100 г, за дълга коса – 200 г.

Очакван резултат при светла коса – ярко риж цвят, при кестенява коса – наситен тъмно червен цвят, при черна коса – без промяна в цвета, само слаб оттенък на слънчева светлина.

Друг начин на употреба: Маската с къна дава минимална промяна в цвета на косата, но е със силно подхранващо действие. Смесете 2 с. л. къна с течност по избор и оставете да престои от 20 минути до няколко часа. Ако добавяте касия, смесете я в отделен съд, оставете я да престои и добавете към готовата къна. Разредете получената смес с повече балсам за коса – от ¼ до ½ ч. ч. Нанесете равномерно по косата, покрийте с найлонова шапка и хавлиена кърпа и оставете да престои поне 20-30 минути. Измийте обилно с вода.

Очакван резултат при светла коса – ягодово рус цвят, при кестенява коса – топло кестеняв цвят, при много тъмна коса – без промяна в цвета.

Възможно е къната да се смеси с амла, индиго и/или касия за постигането на различни нюанси – дори тъмно кестеняво и черно.

INCI: LAWSONIA INERMIS

100 г

Допълнителна информация

Тегло 100 g