0 ×
Вашата количка е празна.

Конопено въже против болка – Коносан

9.90лв.

Код: Конопено въже против болка - Коносан Категории: , , Марка: Наличност: В наличност

НАЛИЧНОСТ: В НАЛИЧНОСТ

Описание

Коносан е естествено конопено въже, подложено на допълнителна обработка за усилване на неговия обезболяващ ефект и полезно действие. Коносан е абревиатура на „коноп“ и „сано“ („оздравявам“ на латински).

Продуктът облекчава и помага, посредством химичните субстанции канабидиол и тетрахидроканабинол, при артрити, артрози, дискови хернии, миозити, неврити, остеофилити, плексити, радикулити, спондилити, тендовагинит, шипове и т. н.

Върху кожната повърхност на тялото се проецират лежащи в дълбочина нервно-съдови елементи и проекции на различни вътрешни органи. При дразненето им се задействат различни реакции с лечебен ефект. Допирът на Коносан до кожата има биохимично, енергийно, информационно и рефлекторно въздействие.

Биохимично въздействие

В зоната на заболелия орган се променя метаболизма и се натрупват „вредни“ вещества – медиатори на възпалението и отпадни продукти на обмяната. На тях се дължат подуването, зачервяването, затоплянето и болката. Последната е причина за нарушената функция на органа и временното понижаване на работоспособността на човека. Химичният състав на естествения коноп включва вещества, чието проникване през кожата действа обезболяващо посредством прекъсване биохимичните процеси на възпалителната каскада.

Биоелектричен ефект

Известно е, че човешкото тяло притежава биопотенциали. При различни патологични процеси се променя електричното поле на органите в посока натрупване на по-голямо количество електричество. Чрез своите фини власинки конопът „отнема“ излишното електричество и облекчава страданието.

Рефлекторен ефект

Взаимодействието на конопа с различни по вид кожни рецептори задейства нервно-рефлекторни реакции с оздравителен ефект. Болковите рецептори се блокират директно от химични вещества, съдържащи се в конопеното влакно и по този начин пряко се повлиява чувството за болка. Конопените власинки задействат рецепторите за допир, които по механизма на фино и нежно масажиране благоприятстват оздравителните процеси. Сложните неврални вериги, свързващи кожните рецептори с нервите на вътрешните органи, несъмнено също се активират под влияние на Коносан.

Енергийно въздействие

Броят на влакната на Коносан е съобразен с енергийните центрове (т. нар. „чакри“ в източната медицина) и се намира в корелация с елементите на лотоса на Аз-а на съвременната психология. Начинът на изплитане осигурява регулиране на енергийните потоци между човека и космоса. Допълнителната обработка, на която се подлага готовият продукт, засилва многократно неговия ефект и значително удължава действието му.

Информационно въздействие

Обмяната на информация между човека и представител на растителния свят има за резултат хармонизиране на възстановителните и оздравителни процеси в организма.

Ефект на паметта

Хора, използвали Коносан еднократно, съобщават за по-бързо и ефективно отзвучаване на симптоматиката при следващото му приложение. Обяснението вероятно се крие в паметовите възможности на ПНЕИ (психо-невро-ендокринно-имунна) системата. След като вече си е изградила отговор спрямо конопа, при повторния си контакт с него тя реагира по механизма на „късото съединение“.

Предимствата на Коносан са следните:
– при него се избягва както нарушаване целостта на кожата, така и грубото механично дразнене и свързаните с него неприятни усещания;
– прилагането му не изисква познаване на биологичноактивните точки – той просто се поставя върху болното място;
– продуктът е изцяло екологичен и няма никакви странични ефекти (единствено при чувствителна кожа е възможно няколко минутно усещане за дискомфорт, което бързо отшумява).

Терапевтичните методи на съвременната медицина нерядко са съпроводени с прекомерно медикаментозно и химично увреждане на пациентите. Въздействието върху биологично активни точки (БАТ) на човешкото тяло, с цел благоприятно повлияване на редица заболявания, е лечебна процедура, известна от древността. С времето това лечение е обогатено с нови начини на въздействие върху БАТ. Понастоящем за тази цел традиционната медицина използва множество физикални фактори.

Начин на употреба: Привържете въжето така, че да минава през болезнената област на тялото, без да пристягате (за улеснение вижте приложената листовка към всеки продукт). Носете директно върху кожата, под дрехите, които му осигуряват допълнителна фиксация към тялото.

За постигане на дълготраен ефект е препоръчително да не се сваля, освен по време на къпане. Намокрянето намалява обезболяващия му ефект, като същото се отнася и при смяна на собственика.

С времето обезболяващият ефект постепенно отслабва и след 1-2 месеца е възможно напълно да се преустанови. Това може да се прецени и по изглаждането на фините власинки на въжето, което налага подмяната му с ново.

Дължина: 1.50 м

Допълнителна информация

Тегло 150 g