0 ×
Вашата количка е празна.

Йод – капки

13.00лв.

Код: Йод - капки Категории: , Марка: Наличност: Изчерпан

НАЛИЧНОСТ: В НАЛИЧНОСТ

Описание

Йодът (I) е микроелемент, участващ в синтеза на хормоните на щитовидната жлеза, които контролират обмяната на веществата, регулират дейността и развитието на мозъка и нервната система, млечните и половите жлези, растежа и развитието на бебето.

Недостигът на йод води до безплодие, мастопатии, нарушения на менструалния цикъл, напукване и раздразнения на зърната на гърдите, проблеми с щитовидната жлеза.

Различни изследвания показват, че добавянето на йод в диетата дава резултати при ендометриоза, фиброзно-кистозна мастопатия и фибромиома на матката. Активизира обмена на женските полови хормони, преобразувайки техния излишък в безопасна неактивна форма, и помага на организма да противодейства на някои видове рак при жените (на белия дроб, гърдата, матката, щитовидната жлеза и яйчниците). При мъжете действа превантивно срещу рак на простатата и тестисите.

Йод може да се използва при редица състояния като:
– астма, белодробни заболявания, дерматологични проблеми, кандида, различни автоимунни заболявания, чести инфекциозни и простудни заболявания;
– болки и слабост в ръцете, мускулни крампи, радикулит;
– бременност;
– влошаване на паметта, вялост и слабост, изстиване на крайниците, липса на апетит, понижено настроение, пристъпи на необяснима мъка, сънливост, чести главоболия и мигрена;
– задържане на течности, отоци около очите и общи отоци;
– повишено кръвно налягане, сърдечни аритмии;
– понижено ниво на хемоглобина в кръвта, неподдаващо се на лечение с желязо;
– радиация.

Дневната нужда за възрастен човек е 150-200 мкг. Отработеният йод и неговите излишъци се извеждат до 90% чрез бъбреците. Отсъствието на запаси от този елемент в организма налага допълнително системно приемане.

Начин на употреба: Приемайте по 3-7 капки дневно, разтворени в чаша вода.

Състав: калиев йодид, дестилирана вода

10 мл

Допълнителна информация

Тегло 50 g