0 ×
Вашата количка е празна.

Индиго на прах

6.60лв.

Код: Индиго на прах Категории: , Марка: Наличност: В наличност

НАЛИЧНОСТ: В НАЛИЧНОСТ

Описание

Индигото е прах от растението Indigofera Tinctoria, който се използва в комбинация с къна за оцветяването на косата в тъмни цветове. Прилагано само по себе си, ще придаде на косата синкаво-зеленикави оттенъци. Смесено с къна, боядисва косата в кестеняво (в зависимост от пропорциите и началния цвят – повече индиго дава по-тъмен цвят и по-малко червеникави оттенъци). Нанесено върху косата след къна, боядисва в лъскаво черно.

Начин на употреба:

За кестенява коса – къна + индиго в една стъпка: Пригответе паста от къна и оставете да престои от 2 до 12 часа. Когато е готова, в отделен съд смесете индиго с хладка вода и оставете да престои не повече от 10-15 минути, за да не загубите от цвета му. Добавете готовото индиго към сместа къна и разбъркайте добре (може да добавите малко вода до консистенцията на кисело мляко). Нанесете на влажна или суха коса, като напълно покривате косъма от корена до върха. Увийте в найлонова шапка и хавлиена кърпа и оставете да действа от 2 до 6 часа. Измийте с шампоан или само с балсам.

За черна или много тъмно кестенява коса – къна + индиго в две стъпки: Нанесете върху косата си най-напред къна, приготвена по обичайния начин – за наситена червена основа. Изчакайте няколко часа, измийте и подсушете леко косата. Смесете индиго с топла вода, а за по-интензивен резултат добавете 1 ч. л. готварска сол на 100 г индиго на прах. Нанесете веднага сместа на влажна или суха, прясно къносана коса, като я покриете равномерно по цялата дължина. Увийте косата добре и оставете да престои 1-2 часа. Измийте с шампоан или само с балсам.

INCI: INDIGOFERA TINCTORIA

100 г

Допълнителна информация

Тегло 100 g