Описание
С нейна помощ се получава пробиотичен йогурт с плътен и гладък коагулум, без зърниста структура, с лъскав лоб и нежен млечнокисел аромат, понижено посткиселинообразуване и меко послевкусие.
Закваските Болгари:
– придават на продуктите превъзходни вкусови качества;
– притежават редица здравословни ползи, благодарение на използваните пробиотични щамове;
– не съдържат генно-модифицирани съставки, консерванти и оцветители.
Начин на употреба: Съдържанието на опаковката се добавя към 1-3 л предварително сварено и след това охладено до 42°С прясно мляко. Разбърква се до пълното й разтваряне, след което се налива в подходящи съдове. Ферментацията се провежда при температура 40-42°С, за 5-6 часа, без разбъркване. След изтичане на времето, киселото мляко се охлажда до 20°С (стайна температура), след което се съхранява в хладилник при температура от 2-6°С.
Ако имате уред за приготвяне на кисело мляко, прочетете инструкцията на производителя!
Състав: едно саше съдържа не по-малко от 108 живи лиофилизирани клетки от млечно-киселите бактерии Lactobacillus bulgaricus, Lactobacilllus gasseri, Lactobacillus rhamnosus и Streptococcus thermophilus, изолирани от екологично чисти райони
Сашета x 7, 1 г