0 ×
Вашата количка е празна.

Босвелия – 60 капсули

21.90лв.

Код: Босвелия – 60 капсули Категории: , Марка: Наличност: В наличност

НАЛИЧНОСТ: В НАЛИЧНОСТ

Описание

Босвелия (или индийски тамян) е растение, което заема първостепенно място в аюрведичната медицина и е на почит заради огромните ползи, които оказва върху здравето на човешкия организъм. Представлява голямо дърво, отделящо ароматни смоли, от които произтичат и основните му въздействия. Съвременни изследвания напълно потвърждават качествата на билката като мощно средство за успокояване на мускулни и ставни болки, вследствие на артрит, остеоартрит и други ревматични заболявания, както и при дихателни и храносмилателни разтройства.

Ефектът на босвелията се дължи на високото съдържание на алантоин в нея, който се отличава със способността си да стимулира образуването на нови клетки в засегнатите тъкани. Освен това босвелиевите киселини успешно блокират синтезирането на левкотриени – хормоноподобни вещества, които представляват един от основните фактори за появата на възпалителни процеси.

Босвелията оказва благотворно влияние върху съединителната тъкан, спомага за по-добра гъвкавост и подвижност на мускулите, ставите и сухожилията, стимулира хрущялната тъкан, като същевременно подобрява кръвоснабдяването в засегнатите области.

Основните ползи от босвелията, които са всеизвестни и научно обосновани, са:
– благоприятства нормалното функциониране на съединителната тъкан, като съхранява нейната гъвкавост, еластичност и здравина;
– няма странични ефекти като неравномерен сърдечен ритъм, нестабилно кръвно налягане или язва на стомаха;
– притежава силно изразени антиспазмолитични, болкоуспокояващи и противовъзпалителни свойства – алфа- и бета-босвелиевите киселини и полизахаридите имат аналгетичен ефект, локализират възпалението и подпомагат възстановяването на увредените кръвоносните съдове;
– успешно повлиява и състояния като астма, кашлица и колит, както и кожни раздразнения;
– често се използва в различни козметични продукти и парфюми, заради приятния си аромат и ревитализиращото си действие – повишава себумната секреция при суха кожа, което е особено важно за свежия й вид, и цялостно подмладява кожата, като предизвиква клетъчна регенерация.

Начин на употреба: Приемайте по 1-2 капсули два пъти дневно след хранене.

Състав: екстракт от босвелия (65%), микрокристална целулоза, силициев диоксид, желатин

Капсули х 60, 500 мг

Допълнителна информация

Тегло 100 g