Описание
Бирената мая се произвежда от бирени дрожди (Saccharomyces cerevisiae), добити само от естествени продукти (хмел, малц и вода). Изцяло натурален продукт, подходящ за пълноценно вегетарианско и веган хранене. С гарантиран статус „без ГМО“.
Бирената мая представлява универсална хранителна добавка с разнообразни приложения:
– действа като пробиотик и стимулира чревната перисталтика – засилва производството на чревни ензими и оказва благоприятно въздействие върху обмяната на веществата в организма;
– допринася за нормалното функциониране на нервната система и повишаването на концентрацията – витамините от група B (особено B1 и B6) имат изключително положителен ефект върху работата на мозъчните клетки;
– засилва имунната система – ползва се като традиционно средство в народната медицина срещу голям брой инфекции;
– поддържа доброто състояние на кожата, косата и ноктите – витамините от група B, в комбинация с ценните аминокиселини, подпомагат естествената регенерация на клетките.
Бирената мая е богат природен източник на така необходимите на тялото витамини от група В и минерали:
– витамин B1 (тиамин) – 7 мг/100 г;
– витамин B2 (рибофлавин) – 3.2 мг/100 г;
– витамин B3 (ниацин) – 43 мг/100 г;
– витамин B5 (пантотенова киселина) – 3 мг/100 г;
– витамин B6 (пиридоксин) – 1.6 мг/100 г;
– витамин B9 (фолиева киселина) – 800 мкг/100 г;
– витамин B12 (цианокобаламин) – 2.1 мкг/100 г;
– желязо – 7 мг/100 г;
– калий – 1 800 мг/100 г;
– калций – 280 мг/100 г;
– манган – 700 мкг/100 г;
– мед – 500 мкг/100 г;
– натрий – 50 мг/100 г;
– фосфор – 1 100 мг/100 г;
– цинк – 5 мг/100 г.
Бирената мая е богата на протеини (40%) и има много ниско съдържание на мазнини (2%). Тези проитеини са от растителен произход, съдържат всички незаменими аминокиселини и се усвояват лесно от човешкия организъм.
Начин на употреба: Приемайте като добавка към супи, сосове, салати, паста. За да запази съдържанието си на витамини и минерали, добавяйте бирената мая след термичната обработка на храните.
Състав: бирена мая (флейк)
100 г