Описание
Червената леща е от семейство Бобови и е широко разпространена в ориенталската кухня. Обвивката й е по-фина, затова завира по-бързо от кафявата леща. Съдържа много полезни вещества, сред които антиоксиданти, витамини B1, B2 и B9, желязо, калий, магнезий, протеини (почти колкото тези в най-качествените меса) и фибри. Повлиява благоприятно функциите на имунната, нервната и сърдечно-съдовата системи. Съвместима е с хранителния режим при диабет.
Начин на употреба: Измийте хубаво и варете за около 15-30 минути, докато омекне. Цветът ще се промени от червеникав към жълто-оранжев. Червената леща е склонна да става на каша докато се вари, което я прави идеална за индийски дал и къри ястия.
Състав: червена леща*
* = от биологично земеделие
500 г