Описание
Въпреки че определят киноата като зърнена култура, тя е близък родственик на лободата, спанака и цвеклото, а благодарение на превъзходните си хранителни качества, придобива все по-голяма популярност. Съдържа всички незаменими аминокиселини и голямо количество протеини. Добър източник на витамини от група B, желязо, магнезий, манган, фосфор, цинк и фибри. Не съдържа глутен и има сравнително нисък гликемичен индекс.
Трицветната киноа е специално подбрана комбинация от бяла, червена и черна киноа.
Начин на употреба: Измийте хубаво и варете за около 15-20 минути, докато се разпукне. С киноа се приготвят каши (включително бебешки), салати, супи, като може да се консумира и под формата на кълнове.
Състав: бяла киноа*, червена киноа*, черна киноа*
* = от биологично земеделие
300 г