Описание
Какаото е семе (ядка) на плода на характерно за американската джунгла дърво, наречено Theobroma cacao (в буквален превод „какао, храната на боговете“). В момента по света се култивират три основни разновидности на Theobroma cacao – Criollo, Forastero и Trinitario, като Criollo е най-ценният вид и представлява едва 1% от световния пазар на какао.
Какаото на прах се получава, след като от какаовата маса се извлече какаовото масло. Останалите частици се смилат на фина пудра, за да се получи продукт с тъмнокафяв цвят и силен аромат. Методът на производство е изключително щадящ, което запазва всички хранителни качества на какаото. Какаото е богато на антиоксиданти, витамини и минерали, теобромин и триптофан, които оказват благотворно влияние върху кръвоносната система, мозъка и паметта.
Начин на употреба: Използвайте при приготвянето на десерти, смутита, топли напитки, шейкове.
Състав: сурово какао на прах*
* = от биологично земеделие
200 г