0 ×
Вашата количка е празна.

Коко-бери пробиотичен протеинов шейк

21 юли 2019, от admin

Пробиотиците и пребиотиците работят синергично за укрепване на чревната лигавица, подобряване на минералната абсорбция и повишаване на цялостното здраве на организма.

Пробиотиците са живи култури, които се срещат в храни като кисело мляко и кисело зеле и напитки като комбуча и кефир. Играят ключова роля за доброто храносмилане и добрия имунитет.

Пребиотиците са храната за пробиотиците (или полезните бактерии в червата). По същество представляват диетични фибри, които не се усвояват от организма, а се използват за насърчаване растежа на полезните бактерии в червата. Храните, богати на пребиотици, са чесън, цикория, лук, йерусалимски артишок, зеленолистни, глухарче, банани и т. н.

Този здравословен шейк включва пробиотици и пребиотици за оптимално чревно здраве. Може да се приготви както във вегетариански, така и във веган вариант.

Необходими продукти:
¼-½ чаша кокосов кефир (или обикновен йогурт)
¼-½ чаша бадемово (или друго ядково) мляко
¾ чаша берита (според сезона)
3 с. л. кокосов крем (или кокосова сметана)
2 с. л. растителен протеин на прах (грахов, конопен, слънчогледов и т. н.)
1-2 с. л. (истински) ябълков оцет
1 с. л. чиа семена

Начин на приготвяне:
Сложете всичко във високоскоростен блендер и блендирайте за 30 секунди. Консумирайте с удоволствие!

Рецептата е вдъхновена от: www.yurielkaim.com
Снимка: www.yurielkaim.com

Оставете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *