0 ×
Вашата количка е празна.

Великденски яйца с кокос и шоколад

24 април 2022, от admin

Ако искате да се поглезите с нещо здравословно и нестандартно през настоящите великденски празници, вижте днешното ни гурме предложение с високо съдържание на антиоксиданти и полезни мазнини и ниско съдържание на въглехидрати и захар.  

Необходими продукти:
230 г черен шоколад
1 ½ ч. ч. кокосови стърготини
½ ч. ч. кокосова сметана
12 бадема
1-2 капки етерично масло от лимон или портокал (хранителен клас)

Начин на приготвяне:
Сложете сметаната в средно голяма тенджера и я оставете да къкри за около 2 минути на среден огън. Отстранете я от котлона и добавете кокосовите стърготини, като разбъркате добре. Оставете сместа да престои около 5-10 минути, за да се сгъсти. Подгответе си хартия за печене и върху нея оформете 12 плоски (но не твърде сплескани) великденски яйца, като във всяко яйце сложите по един цял (или натрошен) бадем. Замразете получените яйца за около 2 часа във фризера. Разтопете черния шоколад в средно голяма тенджера до получаването на гладка и кремообразна смес. С помощта на вилица потопете всяко от замразените яйца в разтопения шоколад, така че да покриете цялото яйце. Върнете ги обратно върху хартията за печене и ги оставете да стегнат за 20-30 минути. Съхранявайте тези невероятни лакомства в хладилник.

Рецептата е вдъхновена от: www.drjockers.com
Снимка: www.drjockers.com

Оставете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *