0 ×
Вашата количка е празна.

Веган „страшни“ сладки с фъстъчено масло и шоколадова глазура

30 октомври 2022, от admin

Празнувате ли Хелоуин? С идеи за костюми не можем да помогнем, но с предложения за вкусни лакомства – да! Днешната рецепта е за бързи веган и сурови сладки, с които да почерпите малки и големи за този (или за някой следващ) празник. „Страшни“ сладки, които по нищо не отстъпват на тези в магазините, но с изцяло здравословни съставки и по-малко нетни въглехидрати.

Необходими продукти:
½ ч. ч. обезкостени фурми
½ ч. ч. фъстъчено масло
½ ч. ч. натурален шоколадов чипс (или натрошени парченца черен шоколад)
1 с. л. смляно ленено семе
щипка морска или хималайска сол

Начин на приготвяне:
Сложете фурмите в блендер или кухненски робот и блендирайте, докато се раздробят на по-малки парченца. Добавете фъстъченото масло, лененото семе и солта и блендирайте отново до получаването на относително гладко и лепкаво тесто (като цяло тестото трябва да е лесно за обработка, без да се рони). Ако тестото е твърде влажно, прибавете 1 с. л. ленено семе, а ако е твърде сухо – 1 ч. л. вода. Прехвърлете го в голяма тава, застлана с хартия за печене, и с помощта на точилка го разточете до дебелина около 1 см. Използвайте любимите си форми за бисквити, като изрежете 20 или повече сладки (за целта ще трябва да премесвате и разточвате тестото няколко пъти). Сложете готовите сладки във фризера да стегнат и през това време пригответе глазурата, като разтопите шоколадовия чипс/парченцата черен шоколад на водна баня. Извадете сладките от фризера и бързо ги намажете с шоколадовата смес, след което отново ги върнете във фризера за още 10-15 минути. Споделете с любимите си хора!

Рецептата е вдъхновена от: www.detoxinista.com
Снимка: www.detoxinista.com

Оставете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *