0 ×
Вашата количка е празна.

Веган пробиотичен йогурт от кашу

8 септември 2019, от admin

Днешната вкусна и разнообразна рецепта е за веган йогурт от кашу, която наред с всичко останало (здрави зъби, кости и сърце), се грижи и за баланса на чревната микрофлора.

Необходими продукти:
2 ч. ч. кашу, накиснато за 2-3 часа в изворна или трапезна вода
1 ½ ч. ч. изворна или трапезна вода
2 пробиотични капсули
2-3 с. л. кленов сироп

Начин на приготвяне:
Изплакнете предварително накиснатото кашу под течаща вода, след което го блендирайте с водата и кленовия сироп до гладка кремообразна смес. Прехвърлете сместа в стъклена купа и добавете пробиотичните капсули. Разбъркайте добре с дървена или керамична (не метална!) лъжица. Покрийте купата с тензух и я оставете на топло и тъмно място за 24 до 48 часа (в зависимост дали предпочитате повече или по-малко кисел вкус). Съхранявайте готовия йогурт в плътно затворен съд в хладилника.

Рецептата е вдъхновена от: www.onegreenplanet.org
Снимка: www.onegreenplanet.org

Оставете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *