0 ×
Вашата количка е празна.

Бананов хляб

10 май 2020, от admin

Банановият хляб е вкусен и здравословен десерт, особено подходящ за следобедно похапване. Може да се приготвя и в безглутенов вариант, както и без добавен подсладител (за любителите на нисковъглехидратното хранене).

Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно от спелта (или безглутенов микс)
1 ½ ч. ч. пюрирани банани (около 3 по-големи или 5 средно големи банана)
½ ч. ч. кленов сироп или кокосова захар
2 яйца
5 с. л. разтопено кокосово масло или краве масло
1 ч. л. ванилов екстракт
1 ч. л. сода бикарбонат
½ ч. л. канела на прах
½ ч. л. морска сол

Начин на приготвяне:
Смесете бананите, кленовия сироп/кокосовата захар и кокосовото/кравето масло в голяма купа и разбъркайте добре. Прибавете яйцата и отново разбъркайте. Добавете ваниловия екстракт, содата, канелата и солта до пълното им усвояване, а след това и брашното. Бъркайте до хомогенизиране на сместа, но не прекалявайте. Изсипете сместа в правоъгълна тава (23 х 13 см), покрита с хартия за печене. Печете около час в предварително загрята на 175°C фурна (или докато клечката за зъби, поставена в центъра на хляба, излезе чиста). Охладете и се насладете!

Рецептата е вдъхновена от: www.kristineskitchenblog.com
Снимка: www.kristineskitchenblog.com 

Оставете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *