Общи условия

1. Цел на Общите условия.
 
1.1 Настоящите условия имат за цел да регулират отношенията между сайта и клиентите на фирменият каталог на Fitoakcent.bg, както и нашите взаимни права и задължения.Ако вземете решение да пазарувате от нашия интернет магазин е желателно да се съгласите с общите условия за ползване.


1.2 Посещавайки сайта Fitoakcent.bg вие се съгласявате да спазвате следните "Условия за ползване". Ако не желаете да спазвате "Условията за ползване", моля не използвайте този сайт.
1.3 Сайтът Fitoakcent.bg е собственост на Авангард Фарма ООД.
1.4 Цените на всички артикули в сайта Fitoakcent.bg се калкулират единствено в български левове.
 
2.  Как се осъществява доставката и плащането?

2.1 Доставката се осъществява чрез куриер в рамките на 1-3 работни дни. Куриерските фирми с които работим сa Спиди и Еконт, в зависимост от мястото за доставка или по ваше желание.
2.2 Плащането се осъществява чрез наложен платеж при получаването на пратката.
2.3   Мога ли да поръчам продуктите и по телефона?


Да! Всички продукти могат да се поръчат и на телефон:  +359 878 86 77 00

Можете да получите консултация за продукти от нашия сайт от квалифицирано медицинско лице на този телефон.
 
2.4 Условията за доставка и заплащане са същите както при поръчката през сайта.
2.5 Минаха няколко дена, а още не съм получил/получила пратката, защо?
При подобни проблеми, незабавно се свържете с нас! Ние ще предприемем необходимите мерки, за да решим проблема.
2.6 Каква е цената на доставката?


Когато поръчката е на стойност над 79 лева доставката на продуктите е безплатна до офис на Еконт или Спиди и вие заплащате единствено стойността на продуктите.Всяка доставка под 79 лева се тарифира според куриерската услуга. За подробности виж глава "Доставка и плащане"
 

2.7 След пускането на всяка поръчка в Fitoakcent.bg, ще получите обаждане от наш консултант за потвърждение на поръчката. След потвърждението, е сключен договор между Авангард Фарма ООД и потребителя. Ако не получите обаждане за потвърждение в рамките на 24 часа, свържете се с нас чрез  фирмените телефони : 052 603 287, 0878 867700
 
3. Условия за предоставяне на лични данни.
 
3.1 Регистрирайки се в сайта Fitoakcent.bg, клиентът трябва да предостави част от личните си данни, необходими за изпълнение на поръчката.
3.2 Данните , които клиента предоставя на Fitoakcent.bg: име, град, адрес, телефон и електронна поща.
3.3 Авангард Фарма ООД няма за цел да иска данни, които са защитени от Закона за Защита на Личните Данни. Fitoakcent.bg поема задължението, че предоставените лични данни, няма да бъдат публично обявявани или предоставяни на трети лица. Авангард Фарма ООД гарантира, че личните контакти на клиентите няма да бъдат използвани за злоупотреба или нежелани съобщения, които са извън дейността на търговеца. Авангард Фарма ООД носи отговорност пред закона за използване на личната информация на своите клиенти.
3.4 Потребителите не са длъжни да предоставят лична информация, но в такъв случай при поръчки от дистанционни разстояние, Fitoakcent.bg не сключва договор с потребителя и не носи отговорност за неустойки.
 
4. Условия за отказ на поръчка.

4.1 Всеки клиент на Fitoakcent.bg има право да откаже изпратена поръчка в следните случаи:
А. Поръчката не е предварително потвърдена.
Б. Сгрешен наложен платеж.
В. Ако потребителя получи различни, или не е получил всички поръчани продукти, след предварителното уточняване.
Г. Ако потребителя получи продукти с дефекти, изтекъл срок на годност или отворена опаковка.


4.2 Клиента няма право да се откаже от поръчката в следните случаи:
А. Ако е потвърдил поръчката и не съществува нито един от посочените в  4.1 случаи.
Б. Ако потребителя сам е сгрешил избора на поръчаните продукти.
В. Ако единствената причина за отказа е недоволството на клиента от положителните ефекти на продукта.
Г. При появата на негативни ефекти от продукта, при условие, че са предизвикани от една от съставките и потребителя знае за непоносимостта си към нея или ако изрично е посочено консултирането с лекар и проявата на симптомите в противопоказанията , но потребителя е действал по свое усмотрение.
4.3 Връщането на поръчка може да се осъществи само, ако изпратените продуктите се върнат в добър търговски вид.
4.4 Ако отказът е по вина на Fitoakcent.bg,  разходите за връщане на поръчката се поемат от продавача.
4.5 Ако отказа е по вина на потребителя, и  Fitoakcent.bg е дал съгласието си , разходите са за сметка на купувача.
4.6 Всеки един отказ от поръчка може да се осъществи на място във физическите магазини, по телефона или чрез формат за контакт. 
4.7 Отказ на поръчка може да се осъществи в рамките на 14 дни от получаването на продуктите.
 
5. Условия за връщане на закупена стока.

5.1 Важат правилата от точка  4.1 до точка 4.7
 
 
6. Условия на замяна на поръчана от клиента стока.

6.2 Важат правилата от точка  4.1 до точка 4.7
 
7.  Невъзможност търговецът да достави стоката.

7.1 При невъзможност Fitoakcent.bg да изпълни поръчката, вашата заявка ще бъде приета и ще получите повторно обаждане веднага след като стоката бъде в наличност.
7.2 Fitoakcent.bg не носи отговорност и не дължи неустойки при изчерпването на количествата на даден продукт.
 
8. Издаване на Касов Бон.

8.1 Fitoakcent.bg има за цел да спазва финансовите закони на Република България и се задължава да издава касов бон за стойността на поръчаните продукти.
8.2 На касовата бележка са предоставени всички данни за юридическото лице Авангард Фарма ООД.
 
9. Предоставяне услуги и стока от Fitoakcent.bg.
 
9.1 Fitoakcent.bg предоставя на своите клиенти стоки свързани със здравето и здравословно хранене.
9.3 Fitoakcent.bg за момента не предлага и не осъществява доставки към лица, които имат качеството потребител по ЗЗП за следните категории стоки:
•    Лекарства и хомеопатични продукти;
•    Други продукти, представяни с лечебно въздействие;
9.4  Fitoakcent.bg осъществява продажба по ЗЗП на хранителни добавки от дистанционни разстояние на юридически и физически лица.
 Онлайн магазин Fitoakcent.bg спазва Наредба № 47, влязла в сила от 28.12.2004 г. относно хранителните добавки и добавките към храните.
Всички продукти, които онлаийн магазин Fitoakcent.bg предлага, НЯМАТ за цел да лекуват или третират медицински заболявания и състояния!
 
10. Задължения на Авангард Фарма ООД относно предоставянето на информация на купувача.

10.1 Fitoakcent.bg се задължава да предостави на потребителя, преди придобиването на стоката или ползването на услугата, подходяща информация, позволяваща му да направи своя избор, която включва:
A. всички характеристики на стоката или услугата, които трябва да бъдат известни на потребителя, включително състава, опаковката, както и инструкция за ползване, комплектовка и поддържане;
Б. цена, количество, начин на плащане и други договорни условия;
В. наличие на стоката или услугата;
Г. опасностите, свързани с обичайната употреба, ползване или поддръжка на стоката или услугата;
Д. условията за употреба на стоката или услугата; влиянието, което тя оказва върху други стоки и услуги при евентуална съвместна употреба или ползване;
Е. срок на годност.
 
11. Отговорност при неправилна употреба на продукти.

11.1 Всички продукти индексирани на сайта Fitoakcent.bg не са лекарствени средства и по никакъв начин не трябва да се използват като такива. Сайтът  по никакъв начин не носи отговорност при употреба на продуктите като лекарствени средства.
11.2 Fitoakcent.bg не носи отговорност за психически или физически вреди настъпили след употреба на продуктите индексирани на сайта. Преди употреба задължително се консултирайте с лекар или специалист относно начина на приемане на продуктите.
11.3 Бременни жени , кърмещи майки и деца под 18 години задължително да се консултират с лекар или специалист преди да употребяват предлаганите продукти. Fitoakcent.bg не носи отговорност за психически или физически вреди настъпили след употреба на продуктите индексирани на сайта.
11.4 Ако приемате лекарства или страдате от заболяване задължително се консултирайте с лекар  или специалист преди да приемате предлаганите продукти. Fitoakcent.bg не носи отговорност за психически или физически вреди настъпили след употреба на продуктите индексирани на сайта.
11.5 Информацията на Fitoakcent.bg има информативен характер и по никакъв начин не следва да влияе на избора и начина на приемане на продуктите индексирани на сайта. Използвайте информацията на сайта само на ваша отговорност.
 
12. Авторски и рекламни права.

12.1 Fitoakcent.bg се задължава да спазва всички изисквания, установени в българското законодателство относно етикетирането, рекламата и продажбата на хранителни добавки
12.2 Всички графични материали, изображения и цялото съдържание на сайта е собственост на Авангард Фарма ООД. Използването им без изричното писмено разрешение е противозаконно.
12.3 Сайтът не носи отговорност за достоверноста и точноста  на материалите публикувани на сайта.
 
13. Промяна на условията.

13.1 Fitoakcent.bg запазва правото си да променя настоящите условия за ползване без предварително да предупреждава потребителите за това.
 
14. Fitoakcent.bg е собственост на Авангард Фарма ООД, адрес: гр. Варна, бул.Вл.Варненчик бл.24, телефон за контакти: 0878 86 77 00, ел. поща: fitoakcent@abv.bg